Blog

Ons blog

Fermentatie is het geschenk dat blijft geven, en als je meer wilt weten over hoe je de voordelen van gefermenteerd voedsel en kruiden in je dagelijks leven kunt opnemen, hebben we een aantal geweldige tips en hacks om je op weg te helpen. Van het maken van je eigen adaptieve vegan chocolademelk tot leren hoe artisjok je kan behoeden voor een opgeblazen gevoel, laat onze Blog je gids zijn door de wondere wereld van gefermenteerde voedingssupplementen.

Adaptogene vegan chocolademelk

Van Tuulia van Wellberries wisten we dit heerlijke recept voor adaptogene vegan chocolademelk los te peuteren. Met cashewnoten, dadels, gekiemde Ashwaganda en Natural Nootropics. Heerlijk op een gure winterdag, maar ook in andere seizoenen erg lekker. Adaptogenen helpen bovendien om het lichaam in balans te brengen, te herstellen en te beschermen.

Lees meer
Artisjok, jouw hulpje bij een opgeblazen gevoel

Ook wij zijn maar mensen en kunnen op zijn tijd een goede pizza, een stuk kaas of een glas wijn waarderen. Soms met een ongemakkelijk opgeblazen gevoel tot gevolg. Gelukkig kun je met artisjok je maag kalmeren en je spijsvertering ondersteunen. In dit artikel lees je meer over de werking van deze bijzondere plant.

Lees meer
Waarom wij onze supplementen fermenteren

Al duizenden jaren maken gefermenteerde en gekweekte voedingsmiddelen 30% uit van onze voeding. Helaas hebben moderne generaties deze traditionele processen de rug toegekeerd en geven ze de voorkeur aan voedsel dat stilstaat, leeg en zonder leven is. Het leek erop dat we de kunstvorm voor altijd verloren hadden, maar recentelijk heeft gefermenteerd voedsel een comeback […]

Lees meer